APK keuring wordt ook mogelijk in buitenland

APK keuring wordt ook mogelijk in buitenland

In Nederland gekentekende voertuigen, zoals vrachtwagens en trailers, mogen in de toekomst ook in het buitenland APK worden gekeurd. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft hiervoor een wetswijziging in voorbereiding.
Naar Nederland
RAI Vereniging, Technical Road Transport Association (TRTA), Transport en Logistiek Nederland (TLN) en TIP trailers zeggen blij te zijn met de maatregel. Dankzij deze regeling hoeven voertuigen die soms jarenlang in het buitenland staan, niet meer op een neer naar Nederland voor de periodieke apk-keuring. Per jaar gaat het om circa 1.200 tot 1.600 voertuigen, aldus RAI Vereniging,
Experiment
De wetswijziging volgt op een experiment dat Nederland met Spanje had, waarbij een aantal Spaanse keuringsstations Nederlandse voertuigen apk mocht keuren. Momenteel worden apk-keuringen in Europa nog niet wederzijds geaccepteerd. Nederland zal daarom met lidstaten onderling afspraken maken over de erkenning van apk-keuringen. De wetswijziging maakt deze afspraken mogelijk. Naar verwachting is de wetswijziging medio 2020 afgerond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.