ANWB: zomerbanden beter van kwaliteit

ANWB: zomerbanden beter van kwaliteit

ANWBHet kwaliteitsniveau van 15 inch zomerbanden is erg hoog. Dat blijkt uit de zomerbandentest die de ANWB weer samen met haar zusterclubs  heeft uitgevoerd.
Er werden 19 banden getest in twee populaire maten: 185/60R15H en 225/45R17W. Negen banden krijgen het oordeel ‘goed en zeer aan te raden’. “Dat is hoger dan bij testen in eerdere jaren”, aldus de ANWB.
Vier banden vertonen lichte tekortkomingen en zijn ‘aan te raden’. Twee banden hebben duidelijke tekortkomingen en krijgen als eindoordeel ‘matig en beperkt aan te raden’. De overige vier geteste banden worden niet aangeraden en zakken door de ondergrens heen. In alle gevallen komt dat door de slechte prestaties op nat wegdek.
Winnaar van de test in deze maat is de vernieuwde Michelin Energy Saver + geworden.  Daarna komen de Continental PremiumContact 5 en de nieuwelingen Dunlop Blueresponse en Goodyear EfficientGrip Performance met dezelfde eindscore. De nieuwe Vredestein Sportrac 5, de Bridgestone Turanza T001 en de nieuwe Nokian Line volgen daar weer dicht op. De lijst met vier sterren banden wordt afgesloten door nog twee niet premium merken, Fulda met de EcoControl HP en Semperit met de Comfort-Life 2.
Klik hier voor de zomerbandentest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.