ANWB: dealers en fastfitters duurst met bandenwissels

ANWB: dealers en fastfitters duurst met bandenwissels

De prijzen voor het verwisselen en opslaan van zomer en winterbanden lopen tientallen euro’s uiteen. Dealers en fastfitters zijn gemiddeld het duurst bij het wisselen van de banden.
Wisselen banden
Dit blijkt uit een prijsonderzoek van de ANWB Kampioen naar de tarieven voor het wisselen en opslaan van de banden. Het onderzoek omvatte75 autodealers, onafhankelijke autobedrijven, bandenspecialisten en fastfitters. De tarieven liepen sterk uiteen; zo kon de ANWB met een belrondje langs autobedrijven in de buurt met gemak € 50 per jaar besparen.
De tarieven van dealers liggen gemiddeld dik 20% hoger dan onafhankelijke autobedrijven en bandenspecialisten, aldus de ANWB: “Gemiddeld betaal je bij een bandenwissel plus een half jaar opslag € 102 bij de autodealers. De onafhankelijke garages en bandenspecialisten vragen gemiddeld € 84 voor hetzelfde pakket.”
Ketens duurder
Volgens de ANWB zijn ketens als Euromaster en Kwik-Fit gemiddeld iets duurder dan een dealer. “Zo betaal je zowel bij vestigingen van Kwik-Fit als Euromaster € 116 voor de bandenwissel plus een half jaar opslag. Wel ontvangen ANWB-leden nog 20% korting op bandenopslag bij Kwik-Fit.” Goedkoopste van de fastfitketens was in het onderzoek Profile Tyrecenter: “Daar betaal je € 100 voor een wissel plus half jaar opslag.” De ANWB merkt op dat Profile Tyrecenter geen vaste tarieven, deze kunnen verschillen per vestiging. Dit geldt ook voor de ketens Point S en ATU.
 

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Als wij deze bedrage door berekenen houden wij geen klanten over. Wij vragen voor bandenwissel op stalen velgen incl opslag 54.50 euro. Is de auto uitgerust met lichtmetaal velgen komt er totaal 7.50 euro bij, dat is incl. monteren–balanceren–ventiels en btw

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.