Allsecur: minder schade door toenemend gebruik winterbanden

Allsecur: minder schade door toenemend gebruik winterbanden

Autoverzekeraar Allsecur verwacht dat de schade dit jaar door de toename van het gebruik van winterbanden meevalt ten opzichte van voorgaande jaren. Dit zegt Ron Adams, brand manager van Allsecur.
Gladde wegen
Uit onderzoek van Allsecur autoverzekeringen blijkt dat automobilisten bang zijn voor gladde wegen. 46% van de autorijders zonder winterbanden zegt thuis te blijven als de wegen glad zijn. Bij gebruikers van winterbanden is dat 33%. “Gladde wegen vinden we eng, vooral vrouwen, omdat gladde wegen resulteren in een grotere kans op autoschade”, aldus Adams.
Niet winterklaar
De winter lijkt er aan te komen, maar toch is de auto volgens Allsecur niet winterklaar. De winterbanden liggen er nog maar net onder en de onderhoudsbeurt is overgeslagen. Volgens Menno Kuipers van Kwik-Fit worden onderhoudsbeurten en mankementen uitgesteld: “Zo zagen we bij 15% van de winterchecks al slechte remmen, terwijl goede remmen toch wel essentieel zijn voor de veiligheid. Gevolg is dat op een eerste winterse dag grote gebreken naar boven komen. Kapotte accu’s komen we dan ook altijd tegen, juist bij koud weer moeten deze extra hard werken.’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.