Alliance Tyre Group bouwt nieuwe fabriek in India

Alliance Tyre Group bouwt nieuwe fabriek in India

Alliance Tyre Group gaat een nieuwe fabriek bouwen in de Indiase speciale projectzone Atchutapuram Industrial Park in Andhra Pradesh. Het bedrijf wil hiermee haar productiecapaciteit voor terreinbanden uitbreiden.
Productiecapaciteit
De nieuwe fabriek krijgt een productiecapaciteit van 55 ton (rubbergewicht) per dag. De investeringen bedragen in totaal 165 miljoen dollar. De bouw start volgens planning in het derde kwartaal van 2020 en de productie van de nieuwe fabriek start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023.
India
De Alliance Tire Group heeft momenteel twee bandenfabrieken in India. Hier worden onder de merken Alliance, Galaxy en Primex terreinbanden geproduceerd voor landbouw-, bouw-, industrie- en bosbouwmachines. In februari 2018 heeft eigenaar Yokohama al de capaciteit verhoogd met het oog op de toenemende wereldwijde vraag.
Het industrieterrein Atchutapuram ligt in de staat Andhra Pradesh in het oosten van India, dus ook vlakbij de haven van Visakhapatnam. De nieuwe fabriek heeft een oppervlakte van circa 320.000 m2 en biedt volop ruimte voor toekomstige uitbreidingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.