Aeolus stapt in Europese markt personenautobanden

Aeolus stapt in Europese markt personenautobanden

Aeolus Tyres stapt in 2012 samen met Heuver Bandengroothandel in de Europese personenautobandenmarkt. Nu is het bandenmerk nog actief in de truck- en grondverzetmarkt.
Voor Aeolus is dit de eerste keer dat men de personenautobandenmarkt betreedt. Hiervoor bouwde Aeolus Tyres in China een compleet nieuwe fabriek. Bij de ontwikkeling van de banden maakt Aeolus gebruik van een internationaal team van ervaren bandenspecialisten. Heuver Bandengroothandel geeft naar eigen zeggen veelvuldig technische input zodat men aan de eisen van de Europese markt kan voldoen.
“Dit is het moment om met Aeolus de personenwagenbandenmarkt te betreden”, aldus directeur Bertus Heuver. “De bandenmarkt is een vraagmarkt geworden, waarbij men vooral op zoek is naar een prima presterende band voor veel veilige kilometers tegen relatief lage kosten.” Hij wil het modellengamma gefaseerd op de markt brengen: “Tijdens ‘Reifen Essen’ kan het publiek kennis maken met de nieuwe Aeolus personenwagenbanden.” Heuver gaat de banden op de markt brengen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Zweden en Roemenië, landen waar men al de truck- en grondverzetbanden van Aeolus levert. “Veel van onze huidige partners in deze landen willen graag mee in deze ontwikkeling. We staan aan de vooravond van een uitdagend project.”

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. afhaal-chinees

    Nog een Chinees merk, daar zaten we net op te wachten. Kijken of het Aeolus wel lukt, in ieder geval succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.