Acties moeten verkopen winterbanden veilig stellen

Acties moeten verkopen winterbanden veilig stellen

De verkopers van winterbanden doen er alles aan om de verkoop van winterbanden voor de komende maanden veilig te stellen. Dit meldt dagblad De Telegraaf.
Doorrijden
Hiermee zouden zij willen voorkomen dat automobilisten de zachte winter van vorig seizoen aangrijpen om dit jaar hun banden niet te wisselen. Campagnes met onder meer radiospotjes zouden dit moeten voorkomen. Vaco Branchemanager Ëdwin Brinksma zei tegen De Telegraaf dat mensen zouden kunnen denken dat ze kunnen doorrijden op hun zomerbanden omdat de afgelopen winters wel meevielen.
Vervangingsvraag
Volgens De Telegraaf daalt de vraag naar winterbanden al een aantal jaren. Voor de komende jaren wordt er eigenlijk geen groei meer verwacht. De verkopen drijven nu vooral op vervangingsvraag. Volgens Brinksma zou alleen een zeer strenge winter of nieuwe regelgeving de vraag naar winterbanden nog wat kunnen stuwen: “In tegenstelling tot in Nederland zijn winterbanden in landen als Duitsland en Oostenrijk wel verplicht. De regelgeving wordt daar streng gehandhaafd met hoge boetes die kunnen oplopen tot 5000 euro.
 
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.