ACM zorgt voor duidelijkheid over prijzen autobanden

ACM zorgt voor duidelijkheid over prijzen autobanden

Verkopers van autobanden vermelden nu hun prijzen inclusief onvermijdbare kosten. De Autoriteit Consument & Veiligheid zegt voor deze duidelijkheid te hebben gezorgd.
Hogere rekening
De onvermijdbare kosten zijn volgens ACM kosten die de consument sowieso moet betalen, zoals de verwijderingsbijdrage: “Eerder was gebleken dat verkopers van autobanden hun prijzen vermeldden zonder deze verplichte kosten. Die kwamen er pas bij als de consument afrekende.” De ACM zegt de verkopers hierop te hebben aangesproken via hun brancheorganisaties. Zij kregen tot begin december vorig jaar de tijd om hun prijzen aan te passen. Volgens ACM zou uit controle blijken dat zij niet langer misleidende prijzen hanteren: “Dit betekent concreet dat de consument de autoband kan meenemen voor de prijs uit de advertentie.”
Melden
Bij het onderzoek waren de brancheorganisaties Vaco, Bovag en RecyBEM actief betrokken. Consumenten die banden aangeboden zien voor prijzen waarin niet alle onvermijdbare kosten zijn opgenomen, kunnen dit melden bij Consuwijzer. (Bron: Autoriteit Consument & Markt)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.