Aantal winterbandenrijders verdrievoudigd

Aantal winterbandenrijders verdrievoudigd

WinterbandIn vijf jaar tijd is het aantal winterbandenrijders verdrievoudigd. Volgens Vaco zijn dit bijzondere cijfers voor een land waar geen enkele vorm van winterbandenplicht geldt.
Winterbanden
Vijf jaar geleden reed 10% van de automobilisten op winterbanden. Dit aantal is in vijf jaar gestegen naar een op de drie automobilisten. Volgens Edwin Brinksma, branchemanager bij Vereniging VACO viert De Bandenewisselwerken dit jaar haar lustrum: “Vijf jaar geleden startten we de campagne met als doel de automobilist bewust te maken van de keuze voor de juiste band op het juiste moment. Als we zien dat het aantal winterbandenrijders in die tijd is verdrievoudigd, dan mogen we concluderen dat we iets bijzonders bereikt hebben.”
Bandenwisselweken
De Bandenwisselweken starten traditioneel tijdens de ingang van de zomertijd. Maar omdat de temperaturen ver onder het gemiddelde bleven werd de start van de campagne dit voorjaar een week uitgesteld. Brinksma: “De groep automobilisten die in de winter kiest voor winterbanden wordt jaarlijks groter. Een duidelijke keuze voor veiligheid. Om die veiligheid te garanderen is het echter wel noodzakelijk dat de winterband weer op tijd wordt teruggewisseld naar de zomerband.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.