90 procent automobilisten kent bandenlabel niet

90 procent automobilisten kent bandenlabel niet

BandenlabelSlechts 3 promille van de automobilisten weet precies wat het Europese bandenlabel inhoudt. Dit zei Verkeerspsycholoog Adriaan Heino (Centraal Beheer Achmea) tijdens de jubileumbijeenkomst ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Vaco.
Bandenlabel
Uit onderzoek, dat Heino heeft uitgevoerd onder 2.040 Nederlandse automobilisten bleek dat 90 procent hiervan zegt het bandenlabel niet te kennen. 10 procent van de automobilisten zei ‘iets’ af te weten van het Europese Bandenlabel. 50 procent hiervan dacht dat dit label te maken heeft met de grip op nat wegdek, 50 procent zei dat dit te maken heeft met het  brandstofverbruik, 20 procent noemde rolweerstand en 15 procent geluid in auto. “Van de 2.040 mensen hadden slechts 6 mensen het helemaal goed”, aldus Heino. “Dus 3 promille van de ondervraagde mensen weet echt wat het is.”
Profieldiepte
Ook weet slechts 1 op 10 mensen wat de wettelijke profieldiepte van zomerbanden is. Heino: “Op de vraag naar de wettelijke profieldiepte zei 30 procent van de mannen en 10 procent van de vrouwen zeker te weten wat de profieldiepte is. Hiervan gaf 45 procent van de mannen en 41 procent van de vrouwen het goede antwoord. Uiteindelijk wist 1 op 10 echt wat de wettelijke profieldiepte is.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.