750 ontslagen bij Apollo Vredestein

750 ontslagen bij Apollo Vredestein

De komende twee jaar gaan er bij Apollo Vredestein in Enschede 750 banen verdwijnen. Er blijven dan nog 350 tot 400 banen over. Dit heeft de bandenfabrikant bekend gemaakt.
Verliesgevend
Volgens de directie is de bandenfabriek al enkele jaren verliesgevend. In een persverklaring wordt gemeld dat de huidige bedrijfsvoering niet houdbaar is, “ondanks grote investeringen in de modernisering van de fabriek.” Een groot deel van de productie van banden zal worden verplaatst naar de fabrieken in Hongarije en India. De productie in Enschede gaat terug van ruim 2 miljoen naar 500.000 banden voor personenauto´s. Wat blijft, is de productie van landbouwbanden en premium banden.
Stabiele toekomst
Apollo Vredestein zegt in de persverklaring dat bepaalde bandenmaten binnen de huidige marktomstandigheden niet langer op een duurzaam en competitief niveau in Nederland kunnen worden geproduceerd: “Om een stabiele toekomst voor het bedrijf in Nederland veilig te stellen, moet de fabriek Enschede zich daarom focussen op haar kracht zoals kwaliteit, innovatie en productieflexibiliteit.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.