74% automobilisten kiest voor onderhoud en reparatie

74% automobilisten kiest voor onderhoud en reparatie

Van de autobezitters die reeds plannen hadden een afspraak te maken voor onderhoud of reparatie, laat 74% zich daar niet van weerhouden door het coronavirus. Dit zegt Bovag op basis van een onderzoek onder bijna 1.100 respondenten.
Bandenwissel
15 procent van de automobilisten die de intentie hadden onderhoud of reparatie in te plannen, geeft aan dit direct of binnen een paar weken na de van coronamaatregelen te doen. Bijna 8% zegt na opheffing van de lockdown langer dan een half jaar te wachten voor een afspraak of laat het werk helemaal niet meer uitvoeren. Volgens Bovag gaat het bij deze laatste groep om bijna 700.000 voertuigen in heel Nederland. Hierbij wordt ook de wissel van winter- naar zomerbanden wordt nu in veel gevallen ook niet tijdig ingepland en dat kan bij zomerse temperaturen ronduit gevaarlijk zijn.”
APK
Uit het onderzoek blijkt ook dat Bovag-autobedrijven ondanks de coronamaatregelen in de eerste vier maanden van het jaar bijna 1,4 miljoen APK’s uitvoerden, een toename van 5,6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.