6e Coronamonitor: werk loopt terug

6e Coronamonitor: werk loopt terug

Vaco bandenspecialisten constateren dat het werk in de werkplaats terugloopt. Dit blijkt uit de zesde Vaco Coronamonitor van 3-10 juni 2020.
Omzetverlies
Het teruglopen van werk is volgens de bandenspecialisten een belangrijke reden dat het geschatte omzetverlies met 2 procentpunten gestegen is naar 23%. Reden hiervoor is dat de seizoens-bandenwissels bijna zijn afgerond en dat afspraken voor service of controle van banden van recreatievoertuigen aanzienlijk achterblijven.
De terugloop van werk in de werkplaats is tevens te zien in de Coronamonitor top 5 impact op de bedrijfsvoering. ‘Minder werk in de werkplaats’ (44%) steeg een plek naar de tweede positie, achter ‘Minder klanten’ (45%). ‘Orderportefeuille minder gevuld’ (39%) is een plek gedaald naar de derde plaats.
Vertrouwen
Toch houden Vaco-leden vertrouwen. 87% van de Vaco-bedrijven heeft (veel) vertrouwen dat het bedrijf de crisis doorkomt. Dat was 86% in de vijfde Coronamonitor. 92% van de bedrijven verwacht (vooralsnog) geen afscheid te moeten nemen van medewerkers, 1 procentpunt minder dan in de vorige Coronamonitor.
Het percentage respondenten dat gebruikmaakt van een regeling bedraagt 37%, dat is 5 procentpunten meer dan in de vorige Vaco Coronamonitor. Deze toename is het gevolg van een relatief forse stijging van het aantal leden dat gebruikmaakt van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW): 26%, een toename van 7 procentpunten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.