52% van alle auto’s rijdt op onderspanning

52% van alle auto’s rijdt op onderspanning

52% van de personenauto’s in Nederland heeft minimaal één band met onderspanning. Hiervan heeft 14,7% van de auto’s mimimaal één band met een onderspanning van een half bar of meer. Dit blijkt uit onderzoek van ingenieursbureau M + P, waarvan Vaco melding maakt.
Nulmeting
Ingenieursbureau M + P heeft onderzoek gedaan naar de bandenspanning van personenauto’s in Nederland. Het onderzoek, op basis van controle van duizend auto’s, was bedoeld als ‘nulmeting’ die de basis moet vormen voor toekomstig onderzoek. Ook wilde M + P zien of het al jaren gehanteerde ervaringscijfer van Stichting Band op Spanning (60% van de auto’s rijdt met onderspanning) nog klopt.
Publiekscampagnes
Uit het onderzoek bleek dat het aantal auto’s met onderspanning acht procent lager is dan de al jarenlang gehanteerde 60%. “Dat is een indicatie dat de publiekscampagnes van onder meer VACO vruchten afwerpen”, aldus Vaco. “Anderzijds rijdt nog altijd de helft van de automobilisten met te zachte banden. Van bijna een kwart van de auto’s (22,7%) hebben alle vier de banden een te lage bandenspanning.” (Bron: Vaco)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.