2e bouwfase Europese productiefaciliteit Hankook voltooid

2e bouwfase Europese productiefaciliteit Hankook voltooid

Hankook Tire kondigde de succesvolle voltooiing van zijn 2e productie-eenheid in Rácalmás aan. De bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding van de Europese productiefaciliteit van de onderneming startten in september 2009. Zoals gepland heeft de fabriek zijn capaciteit uitgebreid tot een productie van ongeveer 12 miljoen banden per jaar en geeft de fabriek werkgelegenheid aan 1.900 mensen.
In lijn met de groeiende vraag naar Hankook-banden op de Europese markt investeerde het bedrijf een extra 230 miljoen euro voor de bouw van een tweede productie-eenheid in Rácalmás om de capaciteit van de productiefaciliteit in Hongarije te verhogen. Hiermee komt het totaal aan investeringen in Hongarije op 550 miljoen euro. De nieuwe 58.000 m² metende eenheid heeft het productievolume van de fabriek verdubbeld en zorgt voor een extra dagelijkse productie van 17.000 banden, waardoor de totale productie op ongeveer 34.000 banden per dag komt.
Sinds de eerste opening van de fabriek in 2007 zijn er ruim 22,5 miljoen banden geproduceerd in de Europese fabriek van Hankook Tire. De capaciteit is gegroeid van 6 miljoen banden in 2010 naar naar verwachting 9 miljoen banden dit jaar oplopend tot 12 miljoen banden vanaf 2012, zo laat Hankook weten. De Rácalmás-fabriek van het bedrijf produceert op dit moment banden voor personenauto’s, SUV’s en lichte trucks.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.