Michelin komt met nieuwe BMX Racing Line banden

Michelin komt met nieuwe BMX Racing Line banden

Michelin introduceert de Pilot SX en de Pilot SX Slick, twee nieuwe BMX banden in het Racing Line segment. Ze zijn bestemd voor wedstrijden en plezier ritten.
Competitie
De Pilot SX bevat rubber compounds voor de competitie, afkomstig van Michelin banden voor op de weg. Hij heeft een loopvlakprofiel dat is gemaakt voor races op onverharde ondergrond of om te rijden onder herfstachtige of winterse omstandigheden. De Pilot SX Slick heeft een gemarkeerd en zeer ondiep loopvlakprofiel dat is afgestemd op races op harde ondergrond of ritten onder lenteachtige en zomerse omstandigheden.
Tubeless Ready
De Pilot SX en Pilot SX Slick zijn Tubeless Ready (TLR) voor een lager gewicht en een betere rolweerstand dan met binnenband. Ze kunnen zowel met als zonder binnenband worden gebruikt. Beide modellen hebben een robuust 60 TPI karkas bestaande uit drie lagen. Daarmee kunnen ze weerstand bieden aan beschadigingen, de levensduur verlengen, en opgepompt worden tot een bandenspanning van 5 bar.
De Pilot SX en de Pilot SX Slick zijn, in de afmeting 20 x 1.70, vanaf april beschikbaar bij gespecialiseerde fietswinkels.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.