Firestone-band afgebrand in ANWB-zomerbandentest

Firestone-band afgebrand in ANWB-zomerbandentest

In de zomerbandentest 2021 raadt de ANWB het gebruik van de Firestone Roadhawk in de maat 225-50 R17Y af. Dit laat de automobilistenbond weten in de recent uitgevoerde zomerbandentest.
Eén ster
De band krijgt slechts één ster in de test. Van de 17 geteste banden in voor grotere middenklassers (D-segment) in de maat 225/50 R17Y worden 4 banden als goed beoordeeld en 12 banden voldoende. In de maat 205/55 R16V behalen 11 van de 15 geteste banden een voldoende (3 van de 4 sterren). Drie banden scoren het oordeel goed (4 van de 5 sterren): de Continental Premiumcontact 6, Semperit Speed-Life 3 en de Bridgestone Turanza T005. Deze banden onderscheiden zich vooral op nat wegdek van de overige deelnemers, aldus de ANWB. De zomerband King Meiler Sport 1 wordt als matig (2 sterren) beoordeeld. Volgens de ANWB kan deze band op droog wegdek al niet meekomen, op een natte weg zijn de prestaties zwak omdat er zo weinig grip is.
Afwezigen
De zomerbanden zijn in de bandentest getest op remweg, veiligheid, zijdelingse grip (weerstand tegen slippen van de auto), weerstand tegen aquaplaning, geluidsproductie, slijtvastheid en de eigenschappen op droog wegdek. Opvallende afwezigen zijn Vredestein en Michelin. Vredestein lanceerde onlangs de Ultrac, maar deze was niet beschikbaar toen de ANWB zijn test uitvoerde. De aangeleverde band van Michelin werd door de organisatie niet als representatieve zomerband aangemerkt, omdat het een speciale versie betrof. De ANWB heeft besloten om de testresultaten van Michelin daarom niet te publiceren. (Bron: Automotive Management, Foto: ANWB)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.