Resultaten Hankook in 2020 15,5% gestegen

Resultaten Hankook in 2020 15,5% gestegen

Hankook heeft in 2020 een omzet behaald van 6.454 miljard Zuidkoreaanse Won (4,79 miljard euro). De bedrijfswinst kwam uit op 628 miljard KRW (466 miljoen euro). Dit laat het bedrijf weten.
Lagere omzet
Ondanks de COVID-19 pandemie heeft Hankook het bedrijfsresultaat in het afgelopen jaar verbeterd met 15,5%. De omzet was iets lager dan die van een jaar eerder. De verkoop van het aantal UHP-banden groeide met 3%. Deze maakt nu ongeveer 35% uit van de totale verkoop, een toename van 3% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ook meldt Hankook een toename in de verkoop van vervangingsbanden. De stabilisatie van de kosten van grondstoffen heeft ook bijgedragen aan een hogere bedrijfswinst.
Elektrisch
Vooral Europa, Noord-Amerika en China droegen in de tweede helft van 2020 bij aan de groeiende verkoop. Verder is Hankook Tire gaan samenwerken met meer autofabrikanten. Ook meldt de bandenproducent een pionier te zijn geworden op de markt van banden voor elektrische voertuigen. Zo was er een samenwerking met de eerste high-performance elektrische sportwagen van Porsche, de Taycan, en de topmodellen van Audi, de RS6, RS7 en de RS Q8.
In 2021 viert Hankook de 80e verjaardag van het bedrijf. Doelstelling is om dat jaar te komen tot een omzet van 7 biljoen KRW.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.