Bridgestone lanceert Potenza Sport

Bridgestone lanceert Potenza Sport

Bridgestone introduceert een nieuwe ultra high performance-band, de Bridgestone Potenza Sport. Deze band is ontwikkeld in samenwerking met meer dan 3.800 bestuurders.
Autosport
De band is voorzien van het EU A-label van de Duitse TÜV SÜD. Bridgestone leverde al speciale versies van de Potenza Sport als eerste-montageband voor topmodellen van onder meer Lamborghini, Maserati en BMW. De band is het resultaat van ruime ervaring in de Formule 1 en de langdurige partnerships met premium high performance autofabrikanten. Tijdens de tests van TÜV SÜD levert de Potenza Sport de beste prestatiesop nat wegdek, bij remmen op droog wegdek, in bochten en qua stabiliteit op de rechte lijn. Ook heeft deze nieuwe band een langere levensduur in kilometers dan zijn voorganger, de Potenza S001.
Technologie
Fundamenteel voor het ontwerpen en vervaardigen van de Potenza Sport is de gepatenteerde tijdbesparende en milieuvriendelijke virtuele bandenontwikkelingstechnologie van Bridgestone. Hierbij worden de prestaties van de band in het ontwikkelingsstadium voorspeld zonder deze daadwerkelijk te produceren en ermee te rijden. Dat is milieuvriendelijker door de besparing van grondstoffen en verkort ook het ontwikkelproces.
De Potenza Sport is vanaf midden februari 2021 leverbaar in 96 maten, met een velgdiameter van 17 tot 22 inch.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.