Vimexa breidt uit in Noord-Europa

Vimexa breidt uit in Noord-Europa

De Nederlandse bandendistributeur Vimexa Automotive in Den Haag laat een forse groei zien in Noord-Europa. De huisvesting in Helsinki is sterk uitgebreid.
Nieuwe hub
Deze groei volgt op de expansie naar Scandinavie en de Baltische Staten. Vimexa Automotive opende in 2017 een nieuwe hub op bedrijventerrein Technopolis in Helsinki. “Begin dit jaar hebben we ons kantoor op Technopolis sterk uitgebreid. We werken nu aan het verbeteren van de klantenservice, de logistiek en nieuwe diensten”, aldus directeur Rutger Veerman. Het bedrijf heeft ook een nieuwe website in gebruik genomen: “Vooral met het oog op Covid-19. Hierop wordt ons bedrijfsmodel uitgelegd en de ondersteuning van klanten en toeleveranciers.”
Budget banden
Voor 2021 zet Vimexa vooral in op de distributie binnen Europa: “De import vanuit Azie, vooral China, zal zeer lastig zijn dit jaar, vanwege de grote problematiek omtrent container transport. Dit is voor ons echter minder relevant omdat wij 80% premium banden doen.” Veerman verwacht een grotere vraag naar Europese budget en midrange producten: “Maar de beschikbaarheid zal  beperkt zijn. Dat zorgt voor een groot tekort aan budgetbanden voor 2021. Wij hebben via onze relaties ook toegang tot budget banden die gemaakt zijn in Europa. Hierdoor hebben wij een snelle beschikking over een hoge capaciteit.”
Vimexa Automotive is een sales & marketing organisatie, gespecialiseerd in de internationale distributie en inkoop van banden en velgen voor auto’s, vrachtauto’s en trailers. Het bedrijf opereert onafhankelijk en organiseert voor haar klanten specifieke logistieke oplossingen. (Foto: Vimexa)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.