Covid slaat diepe deuk in Europese bandenverkopen

Covid slaat diepe deuk in Europese bandenverkopen

Het Coronavirus heeft een grote negatieve invloed gehad op de Europese bandenverkopen van 2020. Dit meldt de European Tyre and Rubber Manufacturers Association (ETRMA).
Moeilijk jaar
Volgens de ETRMA is 2020 een erg moeilijk jaar geweest voor de branche. Het meest getroffen zijn de Original Equipment (OE) segmenten. Hiervan lieten de verkopen van personenautobanden de grootste daling zien met 23%, gevolgd door truckbanden (-18%). Vervangingsbanden voor personenauto’s lieten een daling zien van 12%, waarvan 20% voor winterbanden en 13 procent voor zomerbanden. De verkopen van Allseason banden bleef stabiel.
Van de truckbanden daalde het OE-segment met 18% en het vervangingssegment met r4%. De verkoop van banden voor motorfietsen en scooters daalde met9% en die van landbouwbanden bleef gelijk.
Verkopen
“De Covid crisis, de lockdowns en de beperkingen voor de mobiliteit hebben een grote invloed gehad op de bandenbranche, samen met de economische crisis die volgde, met sluiting van enkele fabrieken” aldus Fazilet Cinaralp, secretaris Generaal van de ETRMA. “Niet alleen vanwege de lagere verkoopaantallen, maar ook door het aantal verloren gegane banen. We zagen in het vierde kwartaal van 2020 een langzame opleving, met de sector landbouwbanden als aanjager, gevolgd door die van motorfiets- en scooterbanden en truckbanden. Maar de personenautobandensector blijft nog negatief. Bovendien hebben veel autobezitters door de relatief milde winter hun zomerbanden niet meer gewisseld voor winterbanden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.