Continental start met continue meting profieldiepte

Continental start met continue meting profieldiepte

Continental heeft samen met het Deense autodeelbedrijf Share Now een pilot afgerond voor een continue monitoring van de profieldiepte van de banden. Dit laat de bandenproducent weten.
Pilot
De pilot werd uitgevoerd met de elektrische voertuigen in het wagenpark van Share Now. Continental koppelde de informatie over de bandensensoren en de meetgegevens aan een eigen algoritne in de cloud. Daardoor kon de profieldiepte van de banden worden voorspeld met een nauwkeurigheid van minder dan een millimeter.
Volgens Continental kunnen dergelijke slimme digitale bandenoplossingen belangrijk zijn voor bandenservice als daar behoefte aan is in plaats van volgens vaststaande intervallen. Zo hebben wagenparkbeheerders continu inzicht in de staat van de banden op hun voertuigen.
Algoritme
Met deze pilot is Continental naar eigen zeggen de eerste op de markt die een nauwkeurige monitoring van de profieldiepte via een algoritme biedt. De pilot is onderdeel van een groter project waarin Continental werkt aan realtime monitoring op afstand van de bandenspanning en temperatuur van het hele wagenpark van Share Now in Denemarken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.