Nieuwe Michelin e.Primacy zorgt voor laag brandstofverbruik

Nieuwe Michelin e.Primacy zorgt voor laag brandstofverbruik

Michelin lanceert de nieuwe e.Primacy, een band die het brandstofverbruik naar eigen zeggen met 0,21 liter per 100 km vermindert. Dit maakte Michelin bekend.
Brandstofverbruik
Volgens Michelin is een band verantwoordelijk voor 20 tot 30 procent van het brandstofverbruik van een voertuig. De e.Primacy heeft binnen zijn categorie de minste rolweerstand, wat hem een A-label oplevert voor brandstofefficiëntie en een B voor grip op nat wegdek. Volgens Michelin slaagt minder dan 1 % van de banden erin om een A voor rolweerstand te combineren met een B voor grip. Naast vermindering van het brandstofverbruik zorgt de lage rolweerstand ook voor een vermindering van de CO2-uitstoot. Elektrische auto’s kunnen verder profiteren van een vergroting van de actieradius met 7%.
Voorjaar 2021
De Michelin e.Primacy komt in het voorjaar van 2021 beschikbaar in 56 afmetingen van 15 tot 20 inch voor de meest verkochte voertuigen met verbrandingsmotor en elektrische voertuigen. De band is ontwikkeld voor bestuurders van stadsauto’s, sedans, en compacte SUV’s. Hij wordt geproduceerd in West-Europa waar hij ook gebruikt zal worden. Michelin e.Primacy is de eerste Michelin band die bij aankoop CO2-neutraal is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.