Omzet Michelin daalt 15%

Omzet Michelin daalt 15%

In de eerste negen maanden van 2020 heeft Michelin een omzet behaald van 15 miljard euro, een daling van 15% ten opzicht van een jaar eerder. Dit blijkt uit het kwartaalverslag over het derde kwartaal van 2020.
Afzwakken
In het derde kwartaal van 2020 bedroeg de daling 5%. Volgens Michelin zwakt de daling hiermee af en is er sprake van een voorbode van een stijging. Vooral in het tweede kwartaal was er een scherpe daling als gevolg van de Coronacrisis. Maar de wereldwijde vraag naar banden herstelt in net derde kwartaal meer dan verwacht. De verkoop van banden voor personen en lichte bedrijfsauto’s daalde in de eerste negen maanden 17%, maar in het derde kwartaal was dit nog maar 6%. Truckbanden lieten een vergelijkbaar beeld zien.
Ook de volumes van verkochte banden lieten een daling zien van 17%, maar in het derde kwartaal was de het verlies afgenomen tot 6,7%. Automotive OEM en vervangingsbanden kregen meer marktaandeel.
Daling
Over het gehele jaar verwacht Michelin een daling van de vraag naar banden en lichte bedrijfsauto’s van 13 tot 15%. Bij truckbanden verwacht de fabrikant een daling tussen 12 en 14% procent en bij speciale banden van 15 tot 19%. Michelin verwacht over het jaar een operationele winst van 1,6 miljard euro, maar er blijft 12 miljard euro over vanwege de Covid 19 effecten.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.