- Banden portaal - https://www.bandenportaal.nl -

Vertrouwen Vaco-leden daalt door Corona

Het vertrouwen van Vaco-leden dat hun bedrijf de coronacrisis overleeft laat een sterke daling zien. Dit blijkt uit de tiende Vaco Coronamonitor.

Omzetverlies
Het geschatte omzetverlies van de leden, veroorzaakt door de coronacrisis, bedraagt net als in de negende Vaco Coronamonitor 21%, zo meldt Vaco. Het percentage dat (veel) vertrouwen uitspreekt is 80%, een daling van 9 procentpunten ten opzichte van de vorige Coronamonitor en het laagste percentage sinds de eerste Vaco Coronamonitor van eind maart. Volgens Vaco hangt de afname van het vertrouwen samen met de grote toename van het aantal corona-besmettingen van de afgelopen weken: “Resulterend in strengere maatregelen opgelegd door het kabinet en de verwachte gevolgen daarvan voor de economie.” Volgens Vaco neemt de twijfel onder ondernemers toe. Minder mensen denken ook dat de huidige financiële maatregelen voldoende steun bieden.

Impact
Volgens de Vaco-leden groeit de impact van de coronacrisis op de bedrijfsvoering door minder werk in de werkplaats (56%). Zo blijft het aantal afspraken voor de bandenwissel achter vanwege het grootschalige thuiswerken en het uitblijven van lage temperaturen. Verder zijn er beleveringsproblemen door (toe)leveranciers’ (19%).
Toch verwacht maar liefst 97% van de respondenten geen afscheid te moeten nemen van medewerkers vanwege de crisis. Dat is het hoogste percentage sinds de start van de Vaco Coronamonitor, eind maart.

De top 5 van extra maatregelen die Vaco-leden nemen tegen verspreiding van het coronavirus is ongewijzigd. Vaco zegt veel vragen van leden te krijgen over het gebruik van mondneusmaskers, vooral voortkomend uit de aanstaande wettelijke verplichting die premier Rutte heeft aangekondigd.