Hankook ontwikkelt platform voor wegdekomstandigheden

Hankook ontwikkelt platform voor wegdekomstandigheden

Hankook ontwikkelt in samenwerking met Data & Test-bedrijf SK Planet een platform voor wegdekomstandigheden. Doel van het platform is om wegomstandigheden te analyseren en vervolgens riskante wegomstandigheden te kunnen identificeren.
Verkeersrisico’s
Het platform is een controlesysteem dat mogelijke verkeersrisico’s detecteert. De “Road Risk Detection Solution” gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) en netwerktechnologie) om het verkeersgeluid van passerende voertuigen te analyseren en zo mogelijke risico op de weg te detecteren, zoals regen, sneeuw, ijzel, ongevallen, en andere gevaren. De gegevens worden direct gerapporteerd aan verschillende veiligheids- en onderhoudsafdelingen van het openbaar vervoer. Tegenmaatregelen zoals het verwijderen van overmatige sneeuw of het repareren van kuilen in het wegdek kunnen dan tijdig gestart worden.
Patenten
De testritlocaties van Hankook, G’track in Geumsan, Korea en Technotrac in Ivalo, Finland gaan de gegevens voor het systeem leveren. SK Planet heeft het patent voor de verwerking van geluiden en deep-learningtechnologie die deze toepassing mogelijk maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.