Kwik-Fit: Continental nummer 1 in zomerbanden

Kwik-Fit: Continental nummer 1 in zomerbanden

Continental heeft dit jaar het grootste wegdekaandeel in zomerbanden. Dit meldt Kwik/Fit in haar achttiende bandenmonitor die in augustus is gehouden onder ruim 2.200 voertuigen.
Wegdekaandeel
Het wegdekaandeel van Continental bedroeg dit jaar 23,2 procent. Michelin volgt met 18,2 procent op plaats 2. kwik-Fit meldt Vredestein voor het eerst te zien in de in de top 10 van zomerbanden. Het bandenmerk behaalde nu een derde plaats met 7,2 procent. Wel is het aandeel zomerbanden ook nu weer gedaald. Vorig jaar behaalde de zomerband een wegdekaandeel van 84,1 procent en dit jaar komt het aandeel uit op 78,3 procent.
Winterbanden in de zomer
Kwik-Fit zegt dat het aandeel winterbanden dat in de zomer nog onder personenauto’s zit gemonteerd is toegenomen naar 5,4 procent: “Dit is niet bevorderlijk voor de rijveiligheid en het milieu.” Een winterband heeft veel minder grip bij zomerse temperaturen en slijt veel sneller: “We zien dat een aantal consumenten hun bandenwissel heeft uitgesteld of beter gezegd afgemeld, in verband met de ‘intelligente lockdown’ op het moment van de geplande afspraak”, aldus Arjan van der Meer, Marketing Director bij KwikFit. “Ondanks de genomen coronamaatregelen in onze werkplaatsen, bleven deze consumenten weg van de bandenwissels.” (Bron: Kwik-Fit Bandenmonitor)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.