ANWB: goede winterbanden nog altijd zeldzaam

ANWB: goede winterbanden nog altijd zeldzaam

Goede winterbanden zijn nog altijd zeldzaam. Dit concludeert de ANWB op basis van de uitslag van de test van winterbanden.
Redelijk
Van de 28 geteste banden krijgen er slechts zes het eindoordeel ´goed´. “Ondanks dat deze winterbandentest al jaren wordt uitgevoerd slagen weinig fabrikanten er in om een band te maken die op alle fronten goed presteert”, aldus de ANWB. Anderzijds scoren slechts vier banden ‘matig’ of ‘slecht’. 18 van de 28 winterbanden scoren ‘redelijk’. Deze banden zijn volgens de ANWB veilig, maar hebben wél elk hun tekortkomingen: “Ze hebben bijvoorbeeld meer last van aquaplaning, minder grip in de sneeuw of juist minder prettige rij-eigenschappen.”
Wegdek
In de ANWB winterbandentest van dit jaar werden de banden getest op allerlei soorten wegdek en omstandigheden. Op nat en droog wegdek, op hoge en lage snelheid en natuurlijk in de sneeuw. Dit jaar werden de maten 205/55 R 16 H (middenklasse auto’s, meest verkochte bandenmaat) en 235/55 R 17 V (vooral middenklasse SUV’s) onder de loep genomen. (Foto: ANWB)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.