Nieuwe varianten Michelin X Multi bedrijfswagenband

Nieuwe varianten Michelin X Multi bedrijfswagenband

Het aanbod van de Michelin X Multi bedrijfswagenbanden voor regionaal transport wordt uitgebreid. Dit laat Michelin weten.
Nieuwe maat
Er komt een nieuwe afmeting (315/80-R22.5) bij van de X Multi Z en de X Multi D. Ook worden twee nieuwe banden met een hoog draagvermogen toegevoegd: de X Multi HLZ en de X Multi HLT. Deze laatste twee banden beantwoorden aan de vraag naar extra draagvermogen voor trekkers met een kraan en voor dubbelassige aanhangers.
De nieuwe maat 315/80-R22.5 omvat een aanzienlijk deel van de totale markt. Doordat de nieuwste door Michelin gepatenteerde technologieën zijn toegepast, hebben ze bovendien een aanzienlijk langere levensduur: ze kunnen tot 30 % meer kilometers afleggen. Deze vier nieuwe banden zijn per 1 oktober 2020 beschikbaar op de markt in de Benelux.
Herprofilering
Alle X Multi banden zijn voorzien van het 3PMSF symbool. Net als alle andere Michelin bedrijfswagenbanden is de Michelin X Multi geschikt voor herprofilering en lookvlakvernieuwing. Daarmee draagt hij bij aan het “Alles Duurzaam” plan van Michelin.
Een langere levensduur van de band sluit aan bij de gedachte van een circulaire economie en biedt transporteurs de mogelijkheid om zowel hun kosten als hun milieuvoetafdruk terug te brengen terwijl ze ten volle blijven profiteren van het potentieel van hun banden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.