Vaco-leden verwachten meer omzetverlies door Corona

Vaco-leden verwachten meer omzetverlies door Corona

Het geschatte omzetverlies van Vaco-leden, veroorzaakt door de coronacrisis, bedraagt nu 21%. Dat is 1 procentpunt hoger dan in de 8e Vaco Coronamonitor. Dit laat branchevereniging weten.
Vertrouwen
Volgens Vaco heeft het overgrote deel van de leden vertrouwen dat hun bedrijf de crisis overleeft; met 89% is dit percentage terug op het niveau van de periode mei tot juli. Toch is de impact op de bedrijfsvoering flink toegenomen. Voor 51% is er minder werk in de werkplaats, 8 procentpunten meer dan in de 8e coronacrisis. 49% ziet minder klanten, 9 procentenpunten meer. Voor 41% is er een minder gevulde orderportefeuille, 9 procentpunten meer dan in de 8e Coronamonitor. En 19% heeft te maken met een verminderde liquiditeit, 8 procentpunten meer.
Het percentage leden dat verwacht afscheid te moeten nemen van medewerkers is ten opzichte van de vorige Coronamonitor verdubbeld, voornamelijk vanwege het mindere aantal bandenwissels.
Steunmaatregelen
Vaco peilt met de Coronamonitor hoeveel leden gebruikmaken van financiële steunmaatregelen. Ruim een derde van de respondenten (35%) maakt gebruik van één of meer regelingen. Zoals verwacht is het aantal aanvragen voor de NOW 2.0 regeling fors toegenomen in de laatste weken dat deze regeling kon worden aangevraagd (sluitdatum: 1 september). De stijging is vooral afkomstig van relatief kleine bedrijven die in de eerste steunronde geen gebruik hebben gemaakt van NOW.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.