Vaco-leden hebben minder vertrouwen crisis te overleven

Vaco-leden hebben minder vertrouwen crisis te overleven

Het vertrouwen van Vaco-leden dat hun bedrijf de Corona-crisis overleeft, is gedaald. Dit blijkt uit de achtste Coronamonitor van Vaco.
Laagste percentage
Op dit moment spreekt 82% van de leden dit vertrouwen uit, 7 procent minder dan in de vorige Coronamonitor en tevens het laagste percentage sinds eind maart. Waarschijnlijk speelt de berichtgeving van de afgelopen weken over oplopende besmettingscijfers hierbij een rol, aldus Vaco. uit de monitor blijkt ook dat maar liefst 95% van de respondenten (vooralsnog) geen afscheid verwacht te moeten nemen van medewerkers, het hoogste percentage sinds de start van de Coronamonitor in maart. Een belangrijke verklaring hiervoor deze medewerkers hard nodig zijn tijdens de komende Bandenwisselweken.
20% omzetverlies
De monitor wijst ook uit dat het geschatte omzetverlies van de leden, veroorzaakt door de coronacrisis, nu 20% bedraagt, 1 procent lager dan in de zevende Vaco Coronamonitor.
Verder daalt het aantal aanvragen voor de NOW 2.0-regeling, aldus Vaco. “Het aantal leden dat gebruikmaakt, of gebruik heeft gemaakt, van steunmaatregelen is gedaald van 41% (Coronamonitor 7) naar 26%.” Vaco verwacht dat deze daling tijdelijk zal zijn, veroorzaakt door onder meer de overgang van ‘steunpakket 1’ naar ‘steunpakket 2’ en de vakantieperiode. (Bron: Vaco)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.