- Banden portaal - https://www.bandenportaal.nl -

Hankook lanceert Laufenn vrachtauto- en busbanden

Hankook introduceert onder de merknaam Laufenn in de Benelux een nieuwe serie banden voor commercieel gebruik. Het gaat om een serie vrachtwagen- en busbanden.

Budgetmerk
Laufenn vrachtwagen- en busbanden zullen strategisch in de markt gezet worden als een budgetmerk. Hiermee richt Hankook zich voornamelijk op het tweede segment van de Benelux-markt. Hankook zelf spreekt van “klanten die nadruk leggen op de betrouwbaarheid en kwaliteit van een geassocieerd merk.” Laufenn begint met negen verschillende profielen met in totaal 31 afmetingen, waarmee het voornaamste segment van de bandenmaten gedekt wordt. Deze profielen zijn bestemd voor het transport van goederen, mensen en ook voor bouwplaatsen.

Benelux
Het aanvankelijke aanbod is ontwikkeld om aan meer dan 85% van de totale behoefte van de markt tegemoet te komen, waarbij de meeste maten het 3PMSF-label hebben. De nieuwe serie Laufenn vrachtwagen- en busbanden zullen met ingang van juli 2020 in de Benelux beschikbaar zijn. Het beschikbare aanbod bij marktlancering hangt hierbij af van de vereisten van elke lokale markt en varieert van een bredere verkoopstrategie tot exclusieve distributierechten.