Bandenlabel krijgt meer informatie

Bandenlabel krijgt meer informatie

Vanaf 1 mei 2021 krijgt het bandenlabel een andere lay-out en meer informatie. Dit meldt Bovag.
Onderscheid
Overbodige prestatieklassen worden geschrapt en er komt een beter onderscheid tussen zomer- en winterbanden. De informatie zal bovendien op meer plekken te zien zijn als informatie voor gebruikers. Ook C3-banden voor zware bedrijfswagens moeten vanaf dan voorzien zijn van het label.
De nieuwe verordening gaat ook voor coverbanden gelden. De voorschriften hiervoor zijn echter pas van toepassing zodra er een geschikte testmethode voor het meten van de prestaties van deze banden voorhanden is.
Europese verordening
Het vernieuwde bandenlabel is het gevolg van een nieuwe Europese Verordening. Achterliggende gedachte is dat consumenten die betere informatie krijgen, kiezen voor een zuinigere, stillere en veiligere band en zo bijdragen aan de verlaging van de uitstoot van broeikasgassen en de geluidsoverlast in de vervoerssector en tegelijkertijd de verkeersveiligheid verhogen.
Het nieuwe bandenlabel laat overbodige prestatieklassen achterwege waardoor de etiketten duidelijker worden voor de consument. Daarnaast krijgen de iconen voor de grip op sneeuw en ijs een plekje, zodat er een onderscheid ontstaat tussen zomer- en winterbanden. (Bron: Bovag)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.