Apollo Vredestein getroffen door cyberaanval

Apollo Vredestein getroffen door cyberaanval

Apollo Vredestein is afgelopen weekend het slachtoffer geworden van een hack, waardoor de bandenfabrikant de systemen heeft platgelegd. Dit meldt Automotive Management.
Wereldwijd
Hoewel het ergste inmiddels achter de rug is, duurt het volgens woordvoerder Tamara Oostveen nog even voor de bandenfabrikant volledig operationeel is. “Dit is een wereldwijd IT-veiligheidsincident. Het duurt nog even voor dit achter de rug is, maar we hebben het onder controle.”
Afgesloten
Bij het constateren van het incident ondernam het bedrijf gelijk stappen, aldus Oostveen. “Vanaf zaterdag werd het systeem wereldwijd afgesloten voor de veiligheid. Sindsdien zijn we stapsgewijs bezig per gebruiker en per afdeling om de systemen weer langzaam op te starten. De continuïteit hebben we gelukkig kunnen waarborgen, maar de leveringen hebben in sommige gevallen wel wat vertraging opgelopen door het platleggen van het systeem.”
Waar de aanval vandaan komt, durft Oostveen niet te zeggen. “Het onderzoek loopt nog en het is de vraag of we de daders überhaupt kunnen achterhalen.” Bij een automaterialenzaak in Nijmegen plaatsten hackers ransomware, waarbij ze geld eisten. Hiervan is bij Apollo Vredestein geen sprake.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.