Overleg reorganisatie Apollo Vredestein loopt stuk

Overleg reorganisatie Apollo Vredestein loopt stuk

De gesprekken over de reorganisatie van Apollo Vredestein lopen stuk door een gebrek aan vertrouwen. Dat zegt vice-voorzitter Martin Schulte van de ondernemingsraad, meldt Automotive Management.
Staking
Het mislukken van de gesprekken brengt een staking bij de bandenfabrikant dichterbij. Het overleg tussen Apollo Vredestein en de OR loopt spaak op diverse punten. Zo houdt de bandenfabrikant vast aan het schrappen van 686 arbeidsplaatsen, terwijl de OR een alternatief plan indiende met bureau Berenschot waarmee maximaal 200 banen verloren gaan. “Aanvankelijk zouden er 750 banen verloren gaan. Daarnaast is de OR bang dat de productie van de Spacemaster personenwagenbanden volledig naar India gaat en de banden vervolgens in Enschede op de velg worden geplaatst.
Ondernemingskamer
Het mislukken van de gesprekken tussen OR en de directie van Apollo Vredestein brengt een gang naar de ondernemingskamer dichterbij. “Het vertrouwen is weg in het management en de directie. Wij vinden dat ze onbehoorlijk bestuur uitoefenen”, zegt Schulte. Daarnaast peilt de OR de actiebereidheid onder werknemers van de bandenfabrikant. “Er is nog nooit gestaakt, maar dat komt nu wel om de hoek kijken.”
Apollo Vredestein is gevraagd om een reactie. Zij blijven bij het standpunt dat de directie serieus in gesprek is met de OR.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.