Michelin en Symbio: voorkeurspartner MissionH24

Michelin en Symbio: voorkeurspartner MissionH24

De Michelin Groep wordt met Symbio, de joint-venture met de auto-onderdelenfabrikant Faurecia, voorkeurspartner van MissionH24. Dit is een project dat is gericht op het versnellen van zero-emissie mobiliteit via de autosport.
Zero-emissie
Mission H24 wil de zero-emissie mobiliteit vai de autosport versnellen door brandstofceltechnologie te gebruiken in Endurance races. Naast Michelin is Total al sinds de start in 2019 partner van het project. Beide bedrijven willen bijdragen in het versnellen van het gebruik van brandstofceltechnologie in de autosport.
Kleurstelling
Ter gelegenheid van de komst van de nieuwe partners, krijgt de LMP H2G racewagen van H24Racing een nieuwe kleurstelling in de kleuren van Michelin, Symbio en Total. De nieuwe kleuren zijn te zien tijdens de virtuele 24 Uur van Le Mans. De definitieve elektrische auto’s op brandstofcellen gaan vanaf 2024 de strijd met elkaar aan in een speciale klasse op Le Mans.
Het project MissionH24 werd in september 2018 geïnitieerd door de ACO (Automobile Club de l’Ouest), de organisator van de 24 Uur van Le Mans, en GreenGT, een pioniersbedrijf op het gebied van krachtige brandstofcellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.