Apollo Vredestein en OR in patstelling

Apollo Vredestein en OR in patstelling

De directie van Apollo Vredestein heeft vrijdag de definitieve versie van een tweede adviesaanvraag voorgelegd aan de ondernemingsraad van de fabriek in Enschede. Hierbij heeft de OR het verzoek gekregen om uiterlijk 7 juli met een reactie te komen. Dat bevestigt woordvoerder Tamara Oostveen aan Automotive.
Wijzigingen
In de definitieve adviesaanvraag zijn drie wijzigingen opgenomen ten opzichte van het oorspronkelijke reorganisatieplan dat begin maart is gepresenteerd. Zo heeft Apollo Vredestein voor de komende 4 jaar extra investeringen in de productie van landbouwbanden in Enschede toegezegd. Verder worden de Spacemaster personenwagenbanden gespecialiseerd en deels geproduceerd in Enschede. En er gaan 686 arbeidsplaatsen geschrapt worden in plaats van de eerder genoemde 750 banen van de in totaal 1.500.
Afgewezen
Een alternatief plan van de ondernemingsraad werd eerder afgewezen door de directie van Apollo Vredestein, omdat het zou leiden tot een negatieve cashflow en een negatief resultaat (Ebit). In de komende weken gaan de directie van Apollo Vredestein en de OR nog tweemaal om de tafel om nader tot elkaar te komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.