Directie Vredestein hervat gesprek ondernemingsraad

Directie Vredestein hervat gesprek ondernemingsraad

De directie van bandenproducent Apollo Vredestein en de ondernemingsraad van het bedrijf treden vrijdag weer in gesprek nadat een overleg geschrapt omdat de directie een alternatief toekomstplan afwees. Dit meldt automotive Management.
Reorganisatie
In het eerdere reorganisatieplan van Apollo Vredestein worden 750 van de 1.500 banen in de Enschedese fabriek geschrapt, de productie van personenwagenbanden naar Hongarije verplaatst en specialiseert Enschede zich in specifieke personenwagenbanden en tractorbanden. Daarop presenteerde de Ondernemingsraad een plan waarbij het bedrijf 1 tot 2 miljoen banden voor personenwagens in Enschede blijft produceren en er minder dan 200 banen worden geschrapt. “Dit plan is afgewezen omdat het niet genoeg bijdraagt aan een gezonde toekomst voor de fabriek in Enschede. Maar als we een gezonde organisatie willen zijn, kunnen we het ons simpelweg niet langer veroorloven om 70 procent van onze banden voor personenwagens met verlies in Enschede te produceren in de huidige marktomstandigheden.”
Escaleren
De besprekingen escaleerden toen de directie het alternatieve plan afwees en de OR vervolgens het vertrouwen in de directie opzegde. De OR overweegt nu een nieuwe eigenaar te zoeken, of de ondernemingskamer in te schakelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.