ETRMA steunt herziening Europese bandenlabel

ETRMA steunt herziening Europese bandenlabel

De Europese bandenindusyrie is positief over de herziening van de regelveving rond het bandenlabel. Hierover had het Europees Parlement al eerder mee ingestemd. Dit laat de Europese belangenorganisatie voor de bandenbranche ETRMA weten.
Green deal
Volgens de ETRMA is de herziening van het Europese bandenlabel een belangrijke impuls voor de Green Deal agenda. Hiervoor helpt het bandenlabel om consumenten beter te informeren bij het kopen van banden met meer informatie over onder meer de beste veilgiheid en de beste mileuprestaties.
Database
Volgens ETRMA secretaris Fazilet Cinaralp komt de herziening zes jaar na de eerste regegeving in samenwerking tussen de branche en de Europese instituten. In de nieuwe geregelgeving is ook de ontwikkeling opgenomen van de zogeheten ‘European Product Database for Energy Labelling’ (EPREL), een uitgebreide database waarin de prestaties van circa 120.000 typen banden zijn opgenomen. Deze moet de informatieoverdracht tussen bandenfabrikanten en de autoriteiten verbeteren. Volgens ETRMA staat de implementatie van deze nieuwe database gepland voor 1 mei 2021.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.