Vaco-bedrijven blijven positief tijdens Coronacrisis

Vaco-bedrijven blijven positief tijdens Coronacrisis

Een grote meerderheid van de Vaco-bedrijven (83%) heeft (veel) vertrouwen dat het bedrijf de crisis doorkomt. Dit blijkt uit de zojuist verschenen derde Coronamonitor van Vaco.
Geen beeld
In de tweede Coronamonitor van 16 april was dit nog 85%. Daarnaast geeft 37% van de  bedrijven in de nieuwe Vaco Coronamonitor aan nog geen beeld van hun omzetverlies te hebben. Dat is bijna gelijk aan de tweede VACO Coronamonitor, maar veel minder dan in de eerste Coronamonitor van de laatste week van maart (59%). De leden schatten hun omzetverlies nu op 28%; in de tweede Coronamonitor was dat nog 32%.
Ook verwacht 93% van de bedrijven vooralsnog geen afscheid te moeten nemen van medewerkers, dat was in de vorige peiling 86%. Een meerderheid van 68% geeft aan niet te weten of de huidige maatregelen voldoende financiële steun gaan bieden, 9 procent minder dan in de tweede Coronamonitor. Het percentage respondenten dat gebruikmaakt van een regeling is gelijk gebleven op 29%. Vaco verwacht dat dit percentage in de vierde Vaco Coronamonitor een groei zal laten zien.
Top 5 impact bedrijfsvoering
De top 5 van ontwikkelingen met de meeste impact op de bedrijfsvoering laat dezelfde top 3 zien als in de tweede Vaco Coronamonitor.
1. Minder klanten (58%)
2. Orderportefeuille minder gevuld (48%)
3. Minder werk in de werkplaats (42%)
4. Minder liquiditeit (24%)
5. Beleveringsproblemen door toeleveranciers (19%)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.