Continental wint AutoWeek Zomerbandentest 2020

Continental wint AutoWeek Zomerbandentest 2020

De AutoWeek Zomerbandentest 2020 is gewonnen door de Continental PremiumContact 6. Dit blijkt uit de test die werd gepubliceerd in AutoWeek nr. 14 (1-8 april), zo laat het Automagazine weten.
Top zeven
In totaal werden er 50 zomerbanden getest in de maat 245/45 R 18. Naast de winnende Continental bestaat de top zeven uit de GoodYear Eagle F1 Asymmetric 5, de Michelin Pilot Sport 4, de Vredestein Ultrac Vorti, de Apollo Aspire XP, de Nexen N Fera Sport en de Falken Azenis FK510. Deze banden behaalden de hoogste kwalificatie ‘uitstekend’.
Goedkoper
In de test wilde Autoweek vooral een antwoord geven op de vraag of consumenten per se moeten gaan voor een band van een premiummerk of dat ze ook uit de voeten kunnen met een band van een goedkoper merk. Bij de remmentest eindigden in de top 20 naast de banden van de dure premiumfabrikanten ook de banden van betaalbare B- en C-merken, aldus AutoWeek: “Voor het eerst in de finale: de nieuwkomers van Laufenn en Zeetex. De banden met de beste veiligheidsreserves worden geproduceerd door Michelin en zelfs de banden van Zeetex, die verrassend genoeg wisten door te dringen tot de finale, laten overtuigende cijfers noteren.” (Bron: Autoweek)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.