Michelin gaat mondmaskers produceren

Michelin gaat mondmaskers produceren

Om in te spelen op de noodzaak aan mondmaskers gaat Michelin starten met de ontwikkeling, productie en levering ervan. Dit laat de bandenfabrikant weten. Daarmee speelt Michelin in op de Corona crisis.
10 fabrieken
De prioductie van verschillende soorten mondmaskers zal vanaf april 2020 van start gaan in 10 fabrieken in Europa. Met dit initiatief wil Michelin actief bijdragen aan de wereldwijde strijd tegen de COVID-19-pandemie. Dit doet de fabrikant door grotere hoeveelheden mondmaskers te doneren aan gezondheidsmedewerkers in de landen waar Michelin gevestigd is en door mondkapjes te verstrekken aan haar eigen werknemers om hun gezondheid en veiligheid te beschermen.
Opstartfase
Na de opstartfase zal Michelin op termijn wekelijks bijna 400.000 chirurgische mondmaskers van klasse 1 produceren, in de eigen werkplaatsen of in samenwerking met partners of toeleveranciers. In Europa zijn reeds tien locaties geselecteerd, waaronder La Combaude in Clermont-Ferrand (Frankrijk), Olsztyn (Polen) en Zal?u (Roemenië). De Europese capaciteit zal de komende weken worden uitgebreid dankzij de implementatie van vergelijkbare initiatieven in Noord-Amerika.
Bovendien werkt Michelin samen met andere bedrijven om op grote schaal een herbruikbaar masker te ontwikkelen en te implementeren, op initiatief en onder leiding van het collectief VOC-COV in Grenoble.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.