Michelin sluit Schotse fabriek autobanden

Michelin sluit Schotse fabriek autobanden

Michelin heeft met onmiddellijke ingang haar fabriek in Dundee (Schotland) gesloten. Dit meldt Rubber & Plastics News. Deze fabriek zou pas eind dit jaar sluiten, maar dat is vanwege de Corona crisis vervroegd.
Niet rendabel
In de fabriek worden personenautobanden geproduceerd in de maat 16 inch of kleiner. De vraag naar deze banden nam al jaren af, vandaar dat de fabriek op de nominatie stond om eind dit jaar te worden gesloten. Vanwege de Corona crisis wilde Michelin de productie vanaf 13 april tijdelijk tot na de crisis stilleggen. Maar omdat de productie niet rendabel meer is blijft de fabriek na 13 april definitief gesloten.
Innovatiecentrum
Het besluit betekent dat er 845 mensen zonder werk komen. Volgens Michelin was de productie al uitzonderlijk laag. De fabriek opende in 1971 maar de productie is inmiddels al geslonken tot 25.000 eenheden per dag. Hij zal nu worden omgebouwd tot een innovatiecentrum; een joint venture tussen een Schotse onderneming en de lokale overheid. Dit centrum zal zich gaat richten op duurzame mobiliteit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.