KwikFit: minder auto’s op winterbanden

KwikFit: minder auto’s op winterbanden

Het aantal Nederlanders dat afgelopen winter op winterbanden reed is enorm gedaald. Dit blijkt uit de zeventiende KwikFit bandenmonitor die in januari is gehouden onder ruim 2.100 voertuigen.
Sinds 2012
Het wegdekaandeel winterbanden is sinds het begin van onze metingen in 2012 nooit lager geweest dan 30 procent. Dit jaar reed slechts 24,1 procent op winterbanden. Oorzaak hiervan is natuurlijk de zachte winter. Maar we zien ook dat de vierseizoenenband populair is bij de klant. Deze band laat met 13,3 procent wegdekaandeel weer een grote groei zien. Deze bedroeg 11,5 procent vorig jaar. Marktleider op het gebied van vierseizoenenbanden is Vredestein.
Onderzoek
Het onderzoek voor de zeventiende KwikFit Bandenmonitor is uitgevoerd in januari en februari 2020 onder ruim 2.100 particuliere en zakelijk gereden auto’s. Om een representatief beeld van het wagenpark in Nederland te krijgen, werd het onderzoek bij diverse winkel- en zakencentra in Nederland gehouden. Dit is het zeventiende onderzoek van de KwikFit Bandenmonitor en de negende voorjaarsmeting. (Bron: KwikFit Bandenmonitor)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.