OR onderzoekt massa-ontslag Apollo Vredestein

OR onderzoekt massa-ontslag Apollo Vredestein

Na de eerdere aankondiging van het massa-ontslag bij Apollo Vredestein in Enschede heeft de ondernemingsraad aangekondigd te gaan onderzoeken of de cijfers van de directie ook kloppen. Dit meldt Rendement Online.
Verlies
De ondernemingsraad zegt geschokt te hebben gereageerd op het nieuws dat van de circa 1.200 medewerkers 750 werden ontslagen. Volgens de directie draait de bandenfabriek in Enschede al jaren verlies: “Zonder ingrijpen zou de fabriek afstevenen op een faillissement. Oorzaak is de wereldwijd dalende prijs voor autobanden als gevolg van overproductie.” De ondernemingsraad heeft Bureau Berenschot ingeschakeld om te onderzoeken of het verhaal van de directie klopt, en of er alternatieve scenario’s mogelijk zijn, aldus Rendement Online.
Verplaatsen
De vakbonden en OR vermoeden dat de reorganisatie het gevolg is van het verplaatsen van een deel van de productie naar de in 2017 geopende fabriek in Hongarije. Ook in India bouwt Apollo een nieuwe fabriek. Maar de directie ontkent dat dit een nadelige invloed heeft gehad op de vestiging in Enschede. De fabriek in Hongarije zou zijn gebouwd in een periode dat Enschede de grote vraag naar goedkopere banden niet aankon. Deze fabriek zal zich nu gaan specialiseren in banden voor landbouwmachines en banden voor het hogere segment. (Bron: Rendement Online)

Dit bericht heeft één reactie

  1. Cees v.d. Heuvel

    vanwege te veel aanbod op de wereld sluiten we de ene fabriek en openen ergens anders een nieuwe. Vraag Wim v.d. Leegte of hij kan helpen, die bewijst dat je in Nederland concurrerend kunt produceren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.