DRI Rubber krijgt patent in Amerika

DRI Rubber krijgt patent in Amerika

De Nederlandse rubberproducent DRI Rubber, gevestigd in Waalwijk, heeft een Amerikaans patent gekregen voor zijn uitvinding van een bevestigingssysteem voor rubber matten voor vee. Dit laat de fabrikant weten.
Diervriendelijk
Het bevestigingssysteem is een revolutionare oplossing dat naar eigen zeggen wordt gekenmerkt als onbreekbaar en diervriendelijk. Het systeem is bedoeld voor het bevestigen van rubbermatten voor vee op betonvloeren. Het rubber is versterkt met vezelversterkte technologie (Fiber Reinforcement (FRC) technologie van DRI Rubber. Deze technologie biedt kracht, duurzaamheid en comfot voor de dieren.
Moeilijk
Volgens Robert de Ruijter, CEO van DRI Rubber, zijn de bevestigingen voor de huidige matten altijd moeilijk geweest voor boeren: “|De meeste bestaande bevestigingsmethoden zijn te zwak voor de krachten die worden veroorzaakt door de zware dieren. Ze vallen dan uit elkaar waardoor de dieren worden verwond door metalen en plastic materialen. Onze volledig rubberen oplossing is veiliger, sterker en comfortabeler voor de dieren. Het maakt het makkelijk om de matten te installeren en te vervangen.”
Het bevestigingsmiddel zal eerst beschikbaar zijn in de VS en Canada en zal naar verwachting later dit jaar in Europa worden uitgerold.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.