Nieuwe Michelin Agilis 3 zomerband voor bestelwagens

Nieuwe Michelin Agilis 3 zomerband voor bestelwagens

Na de introductie van de Agilis CrossClimate vorig jaar introduceert Michelin de Agilis 3 zomerband voor bestelwagens.
Veiligheid
De Agilis 3 zomerband biedt een hoge mate van veiligheid op nat wegdek en een uitstekende energie-efficiëntie (brandstofbesparing). Ook zorgt hij voor een reductie van de CO2-emissie, robuustheid en lange levensduur. Hiermee zet Michelin zich verder in voor een strategie van duurzame prestatie.
Technologie
Hiermee heeft Michelin voor het eerst twee technologieën voor bedrijfswagenbanden toegepast op banden voor lichte bestelwagens. Dit wil zeggen een rubber compound die beter bestand is tegen afschuren en een gepatenteerde technologie voor het loopvlak om het vasthouden van kiezelsteentjes tegen te gaan. Ook heeft Michelin in het kader van de veiligheid, de zijwandbescherming overgenomen die werd geïntroduceerd bij de Michelin Agilis CrossClimate. Deze bestaat uit “schilden” die bovenop de zijwanden zijn aangebracht om beschadigingen te voorkomen.
De Michelin Agilis 3 komt vanaf april 2020 op de markt in 12 afmetingen. Eind juli 2020 volgen er nog eens 24 afmetingen waardoor de behoeften van de sell-in markt met 75% worden afgedekt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.