Bandenkeuze in winter essentieel voor Europese fleets

Bandenkeuze in winter essentieel voor Europese fleets

De juiste winterbanden zijn essentieel voor de inzet en uptime van Europese fleets. Ze zorgen voor optimale grip en helpen vertragingen op de weg voorkomen. Dit stelt Goodyear.
Boetes
Volgens Goodyear kunnen verkeerde banden op een bedrijfswagen in de winter leiden tot gedwongen pauzes, boetes of nog erger. Door de wisselende weersomstandigheden en de steeds strenger wordende winterbandenvoorschriften is een juiste bandenkeuze des te belangrijker om voertuigen altijd rijdend te houden. Zo stellen steeds meer landen het gebruik van 3PMSF-banden verplicht voor vrachtwagens en bussen om de verkeersveiligheid en de algehele mobiliteit in de winter verder te verbeteren.
Prestaties
Goodyears benadrukt het gebruik van banden met de 3PMSF-markering. Deze banden leveren volgens eigen metingen 25% betere prestaties dan banden onder alle weersomstandigheden dan banden zonder deze markering. Ook hebben deze banden een 15% betere schadebestendigheid en 5% hogere brandstofefficiency, zo blijkt uit de metingen van Goodyear. (Foto: Goodyear)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.