Verkopen vervangingsbanden lopen terug

Verkopen vervangingsbanden lopen terug

De verkopen van vervangingsbanden in Europa zijn in het derde kwartaal voor alle sectoren gedaald in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dit meldt de ETRMA (European Tyre & Rubber Manufacturers Association).
Voortzetting
Voor de banden voor personenauto’s is de daling een voortzetting van het tweede kwartaal van 2019, toen er ook al sprake was van een daling. In het derde kwartaal van 2019 werden er 58,41 miljoen vervangingsbanden voor personenauto’s verkocht, een jaar eerder waren er dat nog 59,63 miljoen. Ook bij banden voor bedrijfsauto’s was er 2 procent daling. In het derde kwartaal 2019 werden er 2,98 miljoen bedrijfsautobanden verkocht, een jaar eerder nog 3,04 miljoen. Bij landbouwbanden was de daling 8 procent. In het derde kwartaal 2019 werden er 273.000 banden verkocht, een jaar eerder nog 298.000. Tweewielerbanden noteerden een daling van 2 procent. Hiervan werden er 1,84 miljoen verkocht, een jaar eerder nog 1,87.
Stijging
Over de eerste negen maanden daalde de verkoop van vervangingsbanden voor personenauto’s 3%. De verkoop van bedrijfsautobanden noteerde een stijging van 3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Landbouwbanden lieten een sterke daling zien van 6 procent en tweewielerbanden een stijging van 2 procent.
Met de algehele daling in het derde kwartaal spreekt ETRMA van een stabilisering van de markt. (Afbeelding: ETRMA)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.