Fors verlies voor Continental

Fors verlies voor Continental

Continental boekte in het derde kwartaal van 2019 een verlies van bijna 2 miljard euro. De omzet nam in het derde kwartaal met 3 procent toe tot 11,1 miljard euro. Een jaar geleden was dat nog 10,8 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) bedroeg 615 miljoen euro. Dit blijkt uit de gepresenteerde kwartaalcijfers.
Automarkt
He verlies werd vooral veroorzaak door de slechte situatie in de automarkt door de teruglopende vraag naar nieuwe auto’s. Volgens CEO Elmar Degenhart moet Continental reageren door concurrerender te zijn: “Met ons structureel transformatieprogramma nemen we de noodzakelijke stappen. Het is een uitdagend maar essentieel proces voor onze levensvatbaarheid. We zullen sterker worden.”
Banden
The Rubber Group behaalde een omzet van 4,6 miljard euro in het derde kwartaal, een groei van 3,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Continental heeft zich met deze groep vooral gefocussed op industriele en vervangingsbanden: “Dit maakt ons minder afhankelijk van de trends in de automotive markt.”
Voor het gehele jaar 2019 handhaaft Continental zijn doelstelling en verwachtingen. Het concern gaat voor geheel 2019 nog steeds uit van een omzet van 44 tot 45 miljard euro.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.